VG2
Helsefagarbeider
VG2 Helsefagarbeider er en praktisk utdanning og handler om direkte pleie og omsorg av pasienter, og du vil jobbe med mennesker som trenger din omsorg og støtte.
Du vil jobbe med alt fra pleie og rehabilitering til å gi medisin og bruke teknologi som forbedrer hverdagen til pasienter og brukere.
Som Helsefagarbeider kan du jobbe på sykehus, sykehjem eller i hjemmebaserte tjenester der du gir daglig pleie og helsehjelp til pasientene.
Hva lærer du?
Viktige kjernefag:
Kropp, helse og omsorg
Dialog, relasjon og veiledning
Hjelpemidler og velferdsteknologi
Etikk og regelverk
Dette er en yrkesrettet utdanning som inkluderer praksis med direkte pasientkontakt. Helsefagarbeider er en beskyttet tittel du får etter bestått fagprøve
Som Helsefagarbeider skal du gi grunnleggende sykepleie og omsorg til pasienter og brukere. Dette inkluderer hjelp med personlig hygiene, påkledning og ernæring. Medisinsk oppfølging som observasjon av symptomer, ta puls og blodtrykk, samt å gi medisiner under veiledning av sykepleiere. God kommunikasjon med pasienter, pårørende og kolleger er essensielt. En Helsefagarbeidere må kunne lytte, informere og samarbeide.
veien videre
Etter VG2 Helsefagarbeider kan du bli lærling og ta fagbrev, eller du kan ta påbygg til generell studiekompetanse på VG3. St Olavs Hospital er godkjent lærebedrift og du kan ta hele læretiden din der.
Om undervisningen
på Lukas VGS
På Lukas lærer du ikke bare å jobbe med mennesker, men også hvordan teknologi kan brukes i godt helsearbeid. Teknologi forandrer måten vi jobber på, og kan gjøre arbeidet både enklere og bedre når den blir brukt på en smart måte.
Du får også prøve deg ute i praksis! Vi har et godt samarbeid med barnehager, skoler og helseinstitusjoner, så du får ekte erfaring i yrket mens du går her.
Det som gjør Lukas så bra er de snille, flinke og forståelsesfulle lærere, fellesskapet og opplegget på skolen.
Ola - Elev på Lukas VGS
“